Кламер БГ - Новини: Партньорството на "Виваком" с олимпийците по природни науки отличено като най-сполучливо

Партньорството на "Виваком" с олимпийците по природни науки отличено като най-сполучливо

Общество

|
Пет, 24 Ноем 2023г. 17:06ч.
Партньорството на "Виваком" с олимпийците по природни науки отличено като най-сполучливо

Шефът на телекома Николай Андреев получи наградата за корпоративен дарител, сн.

Партньорството на "Виваком" със Сдружението на олимпийските отбори по природни науки, което е подкрепяно от телекома последните две години чрез кампанията Операция "Жълти стотинки", бе отличено като "Най-сполучливо" в конкурса "Корпоративен дарител 2023", организиран от Българския дарителски форум под егидата на президента.

Само през изминалата година са събрани и дарени над 53 000 лв. за подготовката на младежите от олимпийските отбори по природни науки за участие в престижни международни състезания и олимпиади. А общото дарение от двете издания на кампанията, в подкрепа на олимпийските отбори, е над 100 000 лв., посочиха от телекома.

"Подкрепата на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки е инвестиция в бъдещето на България и в нейните млади хора, които са двигател на иновациите, на научните постижения и на икономическия просперитет на страната ни. Благодаря на Българския дарителски форум и неговите членове за високата оценка, и на Сдружението за съвместната работа през последните години. Това е поредното доказателство, че с правилните партньори можем да създадем позитивна промяна в обществото - не само чрез финансовата подкрепа, но и чрез публичността, която даваме на подкрепяните от нас каузи", коментира Николай Андреев, главен изпълнителен директор на "Виваком".

Компанията припомня, че хиляди българи дариха средства за олимпийците и със събраните пари се организират допълнителни обучения, лабораторни занимания и специализирана подготовка по съответните научни дисциплини. Също така се разработват задачи за още по-профилирана подготовка на участниците за доброто им представяне на международно ниво.

Сдружението обединява олимпийските отбори по астрономия, астрофизика, биология, информатика, лингвистика, математика, млади физици, физика и химия.

"Само през тази година нашите олимпийци са спечелили общо 82 медала от международни, европейски и балкански олимпиади по природни науки – 14 от тях златни, 30 сребърни и 38 бронзови. Благодарение на партньорството ни с "Виваком" и Операция "Жълти стотинки" сдружението ни се радва на широк обществен и медиен интерес. Заедно успяхме да популяризираме изключителните успехи на олимпийците и да дадем добър пример на младото поколение, че с упорита работа и постоянство се постигат значителни резултати", заяви Вълкан Горанов, изпълнителен директор на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки.

Конкурсът "Корпоративен дарител" е създаден от Български дарителски форум през 2006 г. В продължение на мисията на организацията да развива и насърчава дарителската култура, той отличава компаниите с инвестиции в значими каузи, популяризира добрите практики в корпоративното дарителство и налага високи стандарти за корпоративна социална отговорност в България. Победителят в категорията за партньорство се избира с гласуване от членовете на БДФ след предварителна селекция от журито. По традиция и тази година домакин на церемонията за награждаване на победителите в конкурса е Президентът на Република България.

mediapool.bg