Кламер БГ - Новини: Новаторски идеи за образование и опазване на околната среда ще финансира ‟Виваком"

Новаторски идеи за образование и опазване на околната среда ще финансира ‟Виваком"

Общество

|
Пет, 26 Ноем 2021г. 19:55ч.
Новаторски идеи за образование и опазване на околната среда ще финансира ‟Виваком"

Участници във финансирания проект Национална пещерна експедиция

Новаторски идеи в образованието и опазването на околната среда на местните общности ще получат финансиране от седмото издание на Vivacom Регионален грант. Програмата вече е отворена за кандидатстване, а крайният срок за приемане на предложения е до 12 януари 2022 г.

Проектите ще се финансират до 5 000 лв. за срок от една година. Участниците не са ограничени с броя на предложенията си. По програмата могат да кандидатстват и организации, които вече са получавали грантове. Общият размер на фонда тази година е 60 000 лв., като ще се търсят идеи за промяна, която е полезна за местната общност.

Проектни предложения ще се приемат до 12 януари 2022 г. само онлайн, чрез попълване на електронен формуляр за кандидатстване на www.vivacomfund.bg/regionalgrant/apply.

"Ако първите седем години поставят основата, то тази на Vivacom Регионален грант е солидна, устойчива и променяща в позитивна посока средата за местните общности в България. Седмото издание на програмата се фокусира върху образование и опазване на околната среда – две теми, които изискват дългосрочни и постоянни усилия, иновативни подходи и отдаденост. Това са параметри, които вярваме, че кандидатстващите за подкрепа ще интегрират в своите проекти, и че отново ще имаме много стойностни предложения." – споделя Веселка Вуткова, директор Корпоративни комуникации във Vivacom.

"Проблемите, създадени от пандемията, ни научиха, че само заедно можем да намираме добрите и работещи решения. Затова и гражданските организации, с техните инициативи за промяна и борба за благополучие са толкова важни. Горди сме да кажем, че заедно с Vivacom откриваме седмото издание на Регионалния грант, което ще отвори прозорец за нови и вдъхновяващи истории как можем да се справим по-добре тук и сега" - каза Надя Шабани, директор на Български център за нестопанско право, дългогодишен партньор на инициативата.

През шестте предишни години Програмата Регионален грант Vivacom е подкрепила над 82 проектни идеи на 77 граждански организации с 382 420 лв.

Победителите в седмото издание ще бъдат обявени през март 2022 г.

mediapool.bg