Кламер БГ - Новини: Любима на посетителите на Сентрал парк сова умря при сблъсък с пикап

Любима на посетителите на Сентрал парк сова умря при сблъсък с пикап

Общество

|
Нед, 08 Авг 2021г. 17:56ч.
Любима на посетителите на Сентрал парк сова умря при сблъсък с пикап

Совата Бари

Любима на посетителите на нюйоркския Сентръл парк брадата сова е станала жертва на сблъсък с пикап на службата, управляваща зеленото пространство в сърцето на града. Инцидентът с Бари е станал в първите часове на петък, докато птицата летяла ниско, за да си търси храна.

Смъртта на совата накара любителите на птици по целия свят да споделят своите снимки и спомени за Бари, предаде ББС

Страница в Tуитър, посветена на птиците в парка, казва, че ще им липсва "чудното и красиво присъствие" на Бари, станал атракция за посетителите на Сентрал Парк.

"Присъствието на брадатата сова в Сентрал Парк донесе толкова много радост, напомняйки на всички нас, че паркът е жизненоважно зелено пространство за всички нюйоркчани, включително за дивата природа, която го нарича дом", посочва се в Туитър.

Много от любителите на птици изразяват тъгата и гнева си от смъртта на Бари и питат защо в парка е имало движещо се превозно средство в момент, когато нощните птици ловуват.

Охраната на Ceнтрал парк, която отговаря за грижите и поддръжката на пространството, заяви, че екипът изпълнявал планирани работи и следвал всички протоколи, като се движи бавно със скорост 24 км/ч с включени светлини и мигачи на автомобила.

От създаването на парка там са регистрирани повече от 280 вида птици.

През 2018 г. патица мандарин се превърна в суперзвезда в социалните мрежи със снимките, показващи зашеметяващите й разноцветни пера.

mediapool.bg