Кламер БГ - Новини: Нинова трябва да се яви на разпит в прокуратурата в сряда

Нинова трябва да се яви на разпит в прокуратурата в сряда

България

|
Вт, 11 Окт 2022г. 16:20ч.
Нинова трябва да се яви на разпит в прокуратурата в сряда

Нинова трябва да се яви на разпит в прокуратурата в сряда

В сряда лидерът на БСП Корнелия Нинова трябва да се яви в сградата на Софийската районна прокуратура във връзка с постъпил сигнал от Кирил Добрев в държавното обвинение. Заедно с нея трябва да присъства още Борислав Гуцанов и Гергана Алексова-Величкова.

Тя вече заяви, че няма да се явим на разпит и очаква съдебна охрана да дойде и да я отведе принудително.

"Докато съм председател на БСП партията няма да влезе в техните схеми. Докато не реформират дълбоко правосъдната система на България, няма да се излезе от омагьосания кръг", каза преди няколко дни лидерът на БСП.

В отговор на тези нейни думи прокурорът Георги Иванов от Софийската районна прокуратура, който води проверката, даде пресконференция, в която призова политиците да се въздържат от политическо говорене.

"Недопустими са политически изказвания, с манипулативни твърдения и които представят прокуратурата по начин, който не отговаря на обективната действителност. Изказването на Корнелия Нинова е политическо и недопустимо, и цели отклоняване вниманието на българските граждани от техните актуални проблеми, така няма да намалее престъпността, която се увеличава и всички ние страдаме от нея", коментира той, цитиран от БГНЕС.

Кирил Добрев от БСП пък обясни, че заради нарушените му права е е подал молба в прокуратурата. Той твърди, че е бил изключен от ръководството на БСП заради фалшификации, а след като съдът го е върнал в ръководството на партията, той пак не е бил допуснат.

mediapool.bg