Кламер БГ - Новини: Куриози: Пиян се бори с машина, жена избяга с разписката

Куриози: Пиян се бори с машина, жена избяга с разписката

България

|
Нед, 02 Окт 2022г. 19:11ч.
Куриози: Пиян се бори с машина, жена избяга с разписката

Куриози: Пиян се бори с машина, жена избяга с разписката

Сериозно подпийнал избирател в Бургас се бори с машината над пет минути. На кадрите, които засне бТВ, се вижда как той кляка пред устройството и му е нужна помощ, за да упражни правото си на глас.

Мъжът не успява да хване картата. Той обясни, че му е било трудно да гласува с машина.

"Не знаеше как да хване картата, държеше я по този начин, след това я сложи права на самия монитор и се опитваше да направи нещо. След това докато му обясня, да му я завъртя, да види, че има процеп, да се напъха картата, беше голям проблем. Накрая ми каза: "Не мога да натисна, не знам къде да натисна. Само погледнах, натисна "гласувай". Беше натиснал всичко, не знам явно на магия, каквото му е паднало беше натиснал. И накрая се получи всичко благополучно. Отчете своя глас", разказа Лиляна Германова - председател на СИК.

В бургаския квартал "Комлука", където живее предимно ромско население, няма желаещи да гласуват. Секциите в училището в квартала "Христо Ботев" са почти празни. От началото на изборния ден правото си на глас във всяка една от тях са упражнили не повече от 3 до 5 души.

В секцията в бургаския квартал "Победа" е имало куриозна ситуация. Жена е избягала с разписката си, след като е гласувала, съобщи БНТ.

"Дойде, направи своя вот, след това видя, че не е това, което е искала, взе си бележката и си тръгна. Зачетохме вотът като невалиден заради погрешно гласуване", обясни Стефан Георгиев, председател на СИК.

Любопитен случай има и във Велико Търново, съобщи БНР.

Там син на кандидат-депутат е стоял до машината за гласуване и е помагал на хората да упражняват правото си на вот.

mediapool.bg