Кламер БГ - Новини: Ръст на заразените с коронавирус в Германия и протести срещу новите мерки

Ръст на заразените с коронавирус в Германия и протести срещу новите мерки

Коронавирус

|
Нед, 25 Апр 2021г. 10:24ч.
Ръст на заразените с коронавирус в Германия и протести срещу новите мерки

Демонстранти излязоха в събота по улиците на няколко града в Германия, за да протестират срещу налагането на вечерни часове като част от новите строги мерки срещу разпространението на коронавируса, предаде ДПА. На следващата сутрин институтът "Роберт Кох" обяви за ръст на потвърдените Covid случаи в страната с 18 773, а починалите с такава диагноза в последните 24 часа са 120.

Във Франкфурт около 300 души манифестираха през центъра на града с транспаранти с протестни лозунги. Някои от участниците палеха фойерверки, които създаваха много пушек. Стотина човека протестираха в Хановер. И двете демонстрации бяха регистрирани предварително в полицията.

Между 20 и 30 велосипедисти се събраха в Берлин на спонтанен протест, свикан по социалните мрежи.

Според органите на реда проявите са преминали мирно.

Федералното законодателство, наречено "аварийна спирачка", влезе в сила в петък в 22 ч. местно време. То предвижда налагането на строги ограничения в районите, където равнището на инфекции надвишава определени граници. ""Спирачката" ще бъде задействана, когато в даден район средният дневен прираст на заразените на седмична база е повече от сто на 100 хиляди жители и то в продължение на три поредни дни.

mediapool.bg