Кламер БГ - Новини: И достъпът до НДК ще става със "зелен" сертификат

И достъпът до НДК ще става със "зелен" сертификат

Коронавирус

|
Четв, 21 Окт 2021г. 12:13ч.
И достъпът до НДК ще става със "зелен" сертификат

И достъпът до НДК ще става със

Достъпът до залите и пространствата на НДК ще става със "зелен" сертификат, съгласно заповед на министъра на здравеопазването от днес, информират от НДК в четвъртък.

На входа ще става представянето на сертификата, получен чрез ваксина, преболедуване, отрицателен PCR тест или отрицателен антигенен тест.

От НДК молят зрителите, които имат билети за събития и разполагат със зелен сертификат, да си предвидят повече време за влизане в залите предвид необходимостта от проверка на сертификатите.

За събитията на 21 октомври от 17:00 ч. ще действа мобилна лаборатория. Тя ще работи с приоритет за зрителите на кино-литературния фестивал "Синелибри", прожекциите в зала 1 и кино "Люмиер", за зрителите на премиерния спектакъл "Една българка" в театър "Азарян", за спектакъла "Поетесата" на Нов театър и за посетителите на литературния клуб "Перото".

Мобилната лаборатория ще извършва само бързи антигенни тестове срещу показване на съответния купен билет. Цената на вземането на пробата, която зрителите ще заплащат, е 10 лв. Необходимо е посетителите на НДК, които ще се възползват от услугата на мобилната лаборатория, да дойдат половин час по-рано.

Междувременно НДК работи по въпроса мобилната лаборатория да стане постоянна.

От НДК обръщат внимание, че поради липса на "зелен сертификат" и купен билет до 19 октомври, който не може да бъде използван, билетът има възможност да бъде пренасочен за друга дата на същото събитие.

mediapool.bg