Кламер БГ - Новини: Всеки десети ваксинирал се в "Метро" е дарил ваучера си за кауза

Всеки десети ваксинирал се в "Метро" е дарил ваучера си за кауза

Коронавирус

|
Пет, 01 Окт 2021г. 13:32ч.
Всеки десети ваксинирал се в "Метро" е дарил ваучера си за кауза

Сн. БНР

Близо 3000 души са се ваксинирали през септември в центровете на територията на пет от магазините на МЕТРО България, а от тях над 350 души са дарили предоставените им ваучери за каузата на фондация BCause Фонд #ЗаДецатаНаГерои медици и учители, загинали в битката с Covid-19. Събраните средства са над 7000 лв., съобщиха от търговската верига.

Пунктовете пред магазините й ще продължат да работят до края на ноември и са едни от малкото, които осигуряват възможност за ваксинация през почивните дни. Имунизиралите се получават ваучери от 20 лв., които могат да изхарчат в магазина или да ги дарят за каузата в специално обозначени за целта кутии на входовете на обектите.

"Горди сме с подкрепата си за каузата на фондация BCause и с възможността да подпомогнем децата на героите на първа линия в битката с пандемията, пред чийто подвиг се прекланяме. За нас също така над всичко е здравето на клиентите, партньорите и доставчиците ни. Затова решихме да удължим работата на ваксинационните центрове на територията на МЕТРО България с още два месеца. Чувстваме отговорност да подкрепим цялото общество като развиваме възможностите за улеснен достъп до ваксините срещу коронавирус", заявява Никола Готрон, изпълнителен директор на МЕТРО България, в съобщението.

Ваксинационните центрове на МЕТРО България са в партньорство с Министерството на здравеопазването и регионалните здравни инспекции в София, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Варна. Те работят от петък до неделя, от 10:00 до 18:00 часа.

Според капацитета на медицинските екипи във всеки град, е възможно да настъпят малки промени в графика, които ще бъдат съобщавани своевременно на местно ниво. В пунктовете ще бъдат налични всички видове одобрени от Европейската агенция по лекарствата (EMA) ваксини срещу Covid-19.

mediapool.bg