Кламер БГ - Новини: Имунизацията в МВР започна с 210 души (видео)

Имунизацията в МВР започна с 210 души (видео)

България

|
Ср, 10 Фев 2021г. 17:04ч.
Имунизацията в МВР започна с 210 души (видео)

Ваксинацията срещу коронавирус започна и в МВР. В сряда с първа доза са били имунизирани 210 служители на столичната полиция, съобщиха от силовото ведомство. Ваксините им са поставени в МВР-болница.

Заявилите желание от СДВР са около 1/3 от състава. Преди няколко седмици вътрешният министър Христо Терзийски обяви, че около 11 хил. служители са поискали ваксина. Това са около 20% от всички в системата.

Към момента във ведомствената болница три екипа поставят ваксини, съобщават от МВР. Там са получени 3 000 дози от ваксината на "АстраЗенека". Мобилни екипи за имунизация ще бъдат изпратени по дирекциите в страната.

"Общо взето процесът е много спокоен, надявам се да можем да правим това до приключване на бройката, която имаме да правим за София", заяви във видео, разпространено от пресцентъра на МВР, пулмологът д-р Александър Симидчиев.

Служителите на МВР попадат във Фаза 3 от плана за ваксинация като работещи в сектор с жизнено важни функции.

"С приоритет ваксини ще бъдат поставени на служителите, които работят на първа линия. Предвижда се периодично актуализиране на списъците, тъй като се очаква динамика в броя на желаещите", пише в съобщението.

mediapool.bg