Кламер БГ - Новини: "Има такъв народ" се обяви за модернизация на армията и членството в НАТО

"Има такъв народ" се обяви за модернизация на армията и членството в НАТО

България

|
Ср, 05 Май 2021г. 12:08ч.
"Има такъв народ" се обяви за модернизация на армията и членството в НАТО

За политическата партия "Има такъв народ" /ИТН/ съхраняването на българската военнопатриотична традиция е въпрос на дълг. Това каза Александър Александров от името на ПГ "ИТН" по повод на 6 май - Ден на храбростта и празник на българската армия.

Днес, в навечерието на 6 май, от тази най-висока трибуна в държавата заявяваме, че изграждането и поддържането на стабилна, надеждна и резултатна отбрана - с модерни и високотехнологични военни сили, е фундамент на отбранителната ни политика и съставна част от управленските решения за непрекъсната модернизация на страната по отстояване на националните интереси, се посочва в декларацията.

Принадлежността ни към системата за колективна отбрана е условие за ефективност на нашата отбранителна политика. Гарантирането на външната ни сигурност и защитата на териториалната ни цялост, успоредно с наличието на огромния политически, икономически и военен потенциал на НАТО, изисква непрекъснато да развиваме националните способности за отбрана и да даваме още повече пример за съюз на солидарност, заяви Александров от името на парламентарната група.

В декларацията се честити и професионалния празник на военните 6 май.

mediapool.bg