Кламер БГ - Новини: Две агитки поискаха оставките на Румен Радев и Бойко Борисов

Две агитки поискаха оставките на Румен Радев и Бойко Борисов

България

|
Ср, 05 Май 2021г. 12:38ч.
Две агитки поискаха оставките на Румен Радев и Бойко Борисов

Две сравнително малобройни, но шумни агитки се събраха в сряда сутринта пред сградите на президентството и Министерски съвет, за да искат оставките съответно на държавния глава Румен Радев и на премиера в оставка Бойко Борисов.

На импровизирания протест пред президенството има предимно възрастни хора, които смятат, че Румен Радев разделя нацията.

Проявата бе обявена от председателя на федерацията по ММА Станислав Недков - Стъки с призива да се замени "чалгата с хоро" и да се покаже несъгласие с новите изборни правила. Миналата седмица се разбра, че Стъки е част от създадено от собственика на ПИК Недялко Недялков консервативно-патриотично движение.

Миналата година самият Недялков призова приятелите си в социалните мрежи да се включат в единствения проправителствен протест, който бе организиран по време на летните демонстрации срещу кабинетът на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. След това обаче собственикът на ПИК изтри призива си и не се появи на протеста в защита на правителството. През 2019 година Недялков организираше протести в защита на Иван Гешев.

Стъки, който е съпруг на бившата депутатка от НДСВ и "Новото време" Юлияна Дончева, миналото лято беше сред "бранителите" на кръстовището пред румънското посолство от протестиращите срещу Бойко Борисов и Иван Гешев.

Протестиращите, предвождани от Стъки, прекратиха проявата си около обяд, но обещаха да се събират всеки ден пред "Дондуков" 2 "до победата".

Полицаи охраняваха проявата от другия малоброен протест в близост, настояващ за оставката на премиера Бойко Борисов. На него в подкрепа на Румен Радев излязоха майките от "Системата ни убива" и отец Дионисий.

Във вторник Борисов призова феновете си да не излизат в сряда на протест пред сградата на "Дондуков 2".

mediapool.bg