Кламер БГ - Новини: Доган поздрави "кодирано" щаба на ДПС с "Калашников" на Брегович

Доган поздрави "кодирано" щаба на ДПС с "Калашников" на Брегович

България

|
Пон, 29 Март 2021г. 17:59ч.
Доган поздрави "кодирано" щаба на ДПС с "Калашников" на Брегович

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган изпрати "кодирано" музикално послание до предизборния щаб на партията. "Кодът" бе заложен в песента "Калашников" на Горан Брегович. Посланието бе качено във Фейсбука на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ с думите: "Музикално поздравление от г-н Ахмед Доган за националния предизборен екип на ДПС с "кодирано" послание."

Клипът на песента е от живо изпълнение на Брегович и неговия оркестър. То започва с дълго интро, което много наподобява маане, а след това прелива в оригиналната мелодия на "Калашников."

Музикалният поздрав на Доган е отправен на 28 март. Почетният лидер на ДПС има рожден ден на 29 март и вероятно пак е в "кефлийско настроение".

Преди няколко дни Карадайъ използва символиката от хитовата песен на сръбския певец за съветския автомат в хода на срещите с електората в Североизточна България.

В Тервел той обясни: "През 1989 г. излязохме на едни мирни протести, нямахме и камък, и тояга в ръцете си. От другата страна държавата какво направи? Изкара танковете и калашниците. Кой беше там? Този, който беше от другата страна, в ръцете си имаше калашник. Беше от другата страна на барикадата. А от нашата страна какво имаше - мирни протестиращи и жертви. И този (...) днес излиза и говори за възродителен процес, дава акъл на кого - на хората от Добрич, Тервел. Нали го чухте?! Казва "целите на възродителния процес бяха правилни, методите трябваше да бъдат други". И говори какви методи той ще прилага. И като идват изборите, казва: "Аз съм гарантът за мира."

В случая Карадйъ недвусмислено посочва Бойко Борисов, който в интервю през 2008 година каза, че основната грешка на т.нар. Възродителния процес е не целта, а методите. Борисов е признавал нееднократно, че е участвал в събитията като мобилизиран служител на МВР. Той е обяснявал, че неговата цел е била да охранява реколтата.

mediapool.bg