Кламер БГ - Новини: Руските вербовчици все по-отчаяни: Събират войници по входовете на метрото

Руските вербовчици все по-отчаяни: Събират войници по входовете на метрото

Война в Украйна

|
Пет, 14 Окт 2022г. 18:11ч.
Руските вербовчици все по-отчаяни: Събират войници по входовете на метрото

Руските вербовчици все по-отчаяни: Събират войници по входовете на метрото

Руските военни вербовчици изглежда използват нови и все по-отчаяни методи, за да събират хора за "частичната" мобилизация на Кремъл.

Изданието Moscow Times съобщи, че военни и представители на правоприлагащите органи в Москва и Санкт Петербург проверяват документите за самоличност на минувачи и връчват призовки.

Информацията по-късно бе потвърдена от местните власти, които казаха, че полицията и служители на Министерството на отбраната са били изпратени в екипи, създадени да "информират гражданите за необходимостта да се явят" в службите за вписване.

Телеграм каналът "Внимание, новини" публикува селекция от видеоклипове и снимки с полицейски служители, които дежурят близо до метростанциите "Марьина роща", "Новокосино", "Алексеевская", "Алтуфиево", Ботанический сад", "Бибирево" и "Щелковская", съобщи изданието Meduza.

На един от записите се вижда, че полицаи проверяват документите на мъж.

Това се случва на фона на твърдението на руския президент Владимир Путин, че няма планове за допълнителна военна мобилизация в Русия.

В петък той каза на пресконференция в Астана, че настоящата частична мобилизация ще приключи през следващите две седмици.

По думите на държавния глава вече са мобилизирани 222 000 души от планираните 300 000.

mediapool.bg