Кламер БГ - Новини: Вечерен час в Южен Тирол заради ситуацията с коронавируса

Вечерен час в Южен Тирол заради ситуацията с коронавируса

Коронавирус

|
Вт, 23 Ноем 2021г. 13:34ч.
Вечерен час в Южен Тирол заради ситуацията с коронавируса

Вечерен час в Южен Тирол заради ситуацията с коронавируса

Властите в италианската провинция Южен Тирол въвеждат по-строги мерки за борба с пандемията от коронавируса, предаде ДПА.

Снощи губернаторът Арно Компачер подписа заповед, предвиждаща задължително носене на маски на открито, ако не е възможно да бъде спазвано разстояние от поне 1 метър, както и задължително да носят маски и пътниците в обществения транспорт. Заповедта влиза в сила незабавно.

Властите в автономната немскоезична провинция в Северна Италия също така решиха да въведат вечерен час в 20 общини, които са в червено (с висока заболеваемост) и с нисък процент на ваксинирани. Тази мярка влиза в сила от утре и както и тази за маските се въвежда за срок от две седмици.

В общините в червено хората ще могат да излизат навън само по спешност или за да отидат на работа, се допълниха властите.

Баровете и ресторантите трябва да затварят в 18:00 ч. В хотелите обаче ще се позволява обслужването на гости и след този час. Танцуването в дискотеки, както и организирането на публични културни, развлекателни и спортни прояви на закрито се забранява.

Ограниченията не важат за училищата и детските градини.

Преди това Компачер поиска от правителството в Рим да позволи на регионите в определени случаи сами да вземат решение за налагане на по-строги противоепидемични мерки. В Южен Тирол заболеваемостта е висока, а същевременно много хора все още не са ваксинирани.

mediapool.bg