Кламер БГ - Новини: Турция няма да налага нов локдаун

Турция няма да налага нов локдаун

Коронавирус

|
Вт, 23 Ноем 2021г. 14:53ч.
Турция няма да налага нов локдаун

Турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа

Властите в Турция няма да налагат нов локдаун, заяви днес турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа, цитиран от турската телевизия ТРТ-Хабер.

Коджа говори във връзка с увеличаването на новите случаи на коронавирус в Европа и във връзка с решенията и плановете на правителствата за локдаун и за въвеждане на други ограничителни мерки.

Плановете на Турция в рамките на борбата срещу разпространението на коронавируса засега не се променят, каза Коджа.

Изобщо не мислим за локдаун. Отново изтъкваме значението на ваксинацията. За пореден път изтъкваме, че е изключително важно всеки да се ваксинира, посочи здравният министър.

Той съобщи, че в най-скоро време се очаква да бъде готово турското лекарство срещу Covid-19, което ще се отпуска безплатно за турските граждани.

Коджа отхвърли твърденията, че няма достатъчно лекарства за лечение на редица заболявания в аптеките и складовете в страната.

24 856 души са новозаразените в Турция за последното денонощие, сочат данни на турското министерство на здравеопазването, цитирани от Анадолската агенция.

Новозаразените в страната са с над 1000 повече спрямо предишните дни. Експерти очакваха новите случаи в страната да спаднат под 22 хиляди дневно.

193-ма души са загубили битката с новия коронавирус за изминалото денонощие. 28 935 граждани са оздравели.

За последните 24 часа в страната са направени 361 005 хиляди теста за коронавирус.

Досега в Турция са поставени 119,5 милиона дози ваксини. 80,7 процента от турските граждани вече са напълно ваксинирани, а на 11,9 милиона души е поставена трета доза ваксина.

mediapool.bg