Кламер БГ - Новини: Радев: Борисов е в "гузна истерия", че е съсипал здравеопазването

Радев: Борисов е в "гузна истерия", че е съсипал здравеопазването

България

|
Четв, 04 Ноем 2021г. 14:36ч.
Радев: Борисов е в "гузна истерия", че е съсипал здравеопазването

Радев и Борисов, сн. БГНЕС, архив

Президентът Румен Радев и бившият премиер Бойко Борисов влязоха в поредна разправия около управлението на кризата с коронавируса. След като Борисов коментира, че Радев "спокойно вече може да се нарече българоубиец", в четвъртък президентът му отговори, че тези нападки са проява на "гузната истерия на политика, който съсипа българското здравеопазване".

"Борисов имаше 12 години да реформира здравната система, да изгради национална детска болница, да достави медицински хеликоптери, да задържи младите лекари в България", каза Радев.

Лидерът на ГЕРБ от своя страна коментира, че "Радев, когато бъде притиснат с лъжите си, пуска вътрешният министър Бойко Рашков".

В четвъртък Радев каза, че правителството прави всичко възможно да овладее кризата с Covid-19 и да осигури работоспособност на всички здравни заведения, без да се затваря държавата.

Според него всички мерки за подпомагане на бизнеса вървят и той може да избира дали да работи при условията, които са му дадени или да затвори и да получава финансова подкрепа.

"Както знаете, правителството прави всичко възможно да овладее кризата, да осигури работоспособност на всички лечебни заведения - така че, ние да преминем през това изпитание без да затваряме държавата, без да лишаваме българите от социален и културен живот и възможност да упражняват своята професия и да имат доходи, без да разсипваме бизнеса", допълни той.

Борисов обаче системно критикува Радев и служебното правителство за несправяне с коронавирусната криза и допускането на висока смъртност.

mediapool.bg