Кламер БГ - Новини: Последен ски уикенд, зимните курорти затварят пистите

Последен ски уикенд, зимните курорти затварят пистите

България

|
Съб, 15 Апр 2023г. 17:00ч.
Последен ски уикенд, зимните курорти затварят пистите

На Витоша вече условията за ски не са добри, сн. БГНЕС

Този уикенд скиорите имат последна възможност да се спуснат по пистите - най-големите ни зимни курорти обявиха, че закриват ски сезона след Великден, предаде БТА в събота.

Преди ден от дружеството "Витоша ски" обявиха във Фейсбук, че поради неблагоприятни условия писта "Витошко лале 1" прекратява работа. Оттам посочиха, че събота е последният работен ден за сезона. До 14:00 ч. бяха отворени само писта "Меча поляна" и "Витоша Сноупарк".

Очаква се ски сезонът на Боровец да бъде закрит от 17 април, се посочва във Фейсбук на курорта. Утре е последният работен ден, в който всички любители на зимния спорт могат да се порадват на планината.

Ски зона Пампорово остава отворена също до 16 април.

Ски зоната в Банско ще работи до 17 април, съобщават от курорта на сайта си.

Сравнително добри са условията за туризъм в планините днес, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС). Оттам обаче съветват през следващите дни хората да съобразяват разходката си в природата с прогнозата на времето заради очакваната промяна в метеорологичните условия.

Много рязко се стопля и това крие опасност от лавини, предупреждават също от ПСС.

Утре ще се заоблачи и се очакват валежи в следобедните часове. Ако хората ходят в планината, нека е сутринта, отбелязаха още от ПСС.

mediapool.bg