Кламер БГ - Новини: Лена Бориславова съди 7/8 на Слави Трифонов за 40 хил. лв.

Лена Бориславова съди 7/8 на Слави Трифонов за 40 хил. лв.

България

|
Вт, 28 Фев 2023г. 17:27ч.
Лена Бориславова съди 7/8 на Слави Трифонов за 40 хил. лв.

Лена Бориславова, архивна снимка БГНЕС

Бившата началничка на кабинета на премиера Кирил Петков Лена Бориславова и кандидат-депутат на "Продължаваме промяната" в 24-ти МИР в София заведе гражданско дело за клевета и уронване на името срещу сценаристите на Слави Трифонов. Това обяви самата тя във Фейсбук и се закани да заведе и други граждански дела. "След сценаристите следват още няколко срещу мними обществени говорители и жълти медийни бухалки", написа Бориславова, анонсирайки внасянето на иска в Софийския градски съд.

Претенцията е за 40 000 лв., казаха от Софийския градски съд пред изданието "Сега". Делото е срещу компанията "Седем-осми" АД на лидера на ИТН Слави Трифонов.

Поводът за делото е "Песен за Лена", която беше пусната в социалните мрежи и партийната тв "7/8" преди месец. В нея Бориславова е главен герой. Пред съда тя посочва, че се е почувствала засегната и разстроена от песента, в което има обидни, грозни и вулгарни думи.

"Това е човек, който е в свободно падане. Той се провали като шоумен, като политик, свали си собственото правителство, гласувайки с ДПС и ГЕРБ", коментира преди време съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. "Да замахваш към жена – тя е много силна, няма да ѝ повлияе. Здравите сили в обществото са там. Обществото удари шумен шамар обратно към Слави и му каза – ти ставаш една празна опаковка, която ще отиде в кошчето на историята", каза тогава Петков, а партията защити Бориславова.

Тя не участва на последните избори миналия октомври, но сега ще участва.

mediapool.bg