Кламер БГ - Новини: ГЕРБ издига кмета на Бургас Димитър Николов за нов мандат

ГЕРБ издига кмета на Бургас Димитър Николов за нов мандат

България

|
Съб, 02 Септ 2023г. 15:01ч.
ГЕРБ издига кмета на Бургас Димитър Николов за нов мандат

ГЕРБ издига кмета на Бургас Димитър Николов за нов мандат

Дългогодишният кмет на Бургас от ГЕРБ Димитър Николов ще бъде издигнат от партията за нов мандат. Това се разбра от думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Около 15 септември ще имаме готовност да говорим за кандидатите ни за кметове. Ако ме питате за Бургас специално си е Димитър Николов", каза Борисов в събота в Бургас.

През юли местната структура на партията единодушно номинира Николов, но се очакваше решението на ръководството на ГЕРБ.

В последните месеци се говореше, че ГЕРБ няма да издига Николов за нов мандат и той може да се кандидатира като номинация на инициативен комитет или на друга партия. В записа от заседание на ръководството на "Продължаваме промяната", разпространен преди време от депутата Радостин Василев, дори се обсъждаше, че Николов ще е кандидат за кмет с подкрепата на президента Румен Радев.

Миналата година самият Борисов обяви, че няма да издига за нов мандат кметовете на София, Пловдив и Бургас. И докато за Димитър Николов явно окончателното решение е друго, то Йорданка Фандъкова и Здравко Димитров няма да бъдат няма да бъдат номинирани отново.

За това, че Фандъкова няма да се кандидатира за пети мандат неофициално се знаеше още преди да бъде издигната за сегашния си четвърти мандат.

В началото на тази година лидерът на ГЕРБ прехвърли вината за всички скандали в Пловдив на кмета Здравко Димитров и поиска от него "незабавно" да си подаде оставката. Димитров обаче реши да остане на поста си, но напусна партията.

mediapool.bg