Кламер БГ - Новини: В "Демократична България" са изумени от криенето на Пламен Николов

В "Демократична България" са изумени от криенето на Пламен Николов

България

|
Съб, 31 Юли 2021г. 13:50ч.
В "Демократична България" са изумени от криенето на Пламен Николов

Борислав Сандов, снимка БГНЕС

"Абсурдно е да разбираме за кандидата за премиер на ИТН по време на връчването на мандата от президента. Абсурдно е да няма подробна програма, под която да могат да се разпишат хората, представляващи тази партия. Абсурдно е председателят на ИТН да не влиза в преговори с председателите на останалите партии". Това коментира Борислав Сандов от "Демократична България" в събота пред бТВ .

Той заяви, че ДБ иска да идеи, структура и програма на правителство, а не конкретен човек.

"Не е много сериозно да се представя кандидат за премиер в последния момент, още повече когато броят на депутатите, с който го предлагаш, е около една четвърт от Народното събрание и следователно е задължително да се търси подкрепа от други политически субекти. Надявам се, че структурата и състава на Министерски съвет ще бъде обект на обсъждане и преговори предварително", каза Сандов.

За "Демократична България" най-важна е управленската програмата на ИТН и дали Слави Трифонов може да се подпише под нея.

"Искаме отношенията ни да се задвижат напред, да сме гарант, да сме сигурни, че това, което ни се представя, е истинско. Това, което виждаме в момента от ИТН, не е сериозно", каза Сандов.

По думите на Сандов това не е най-добрият от всички кандидати за премиери, които ИТН излъчиха досега.

"Аз, например, бих подкрепил Антоанета Стефанова, защото поне за нея изглежда по-сериозно. Ако Николов се беше срещнал с нас предварително, може би щях да имам аргументите да го похваля", каза депутатът.

Сандов подчерта, че до момента не са водили сериозни преговори с ИТН.

Арман Бабикян ("Изправи се БГ! Ние идваме") се надява Пламен Николов да успее да реализира мандата.

"Иска ми се да вярвам, че ще се реализира първият мандат, който вече беше връчен от държавния глава", каза той

Той обясни, че не познава Пламен Николов, но харесва неговия профил зааради комбинацията между наука и бизнес. Бабикян се надява ИТН да не представи кабинета си отново по партийната телевизия.

Той напомни, че сме имали и други премиери, които не са били известни, преди да заемат поста. За пример той даде Жан Виденов, Иван Костов и Сергей Станишев.

"Да се даде подкрепа, без да е представен кабинет, е все едно да видите булката чак пред олтара", каза още Бабикян

mediapool.bg