Кламер БГ - Новини: Бдение след смъртта на 15-годишното момче в София

Бдение след смъртта на 15-годишното момче в София

България

|
Нед, 03 Септ 2023г. 18:47ч.
Бдение след смъртта на 15-годишното момче в София

Снимка: БГНЕС

Близки и приятели на загиналото на пешеходна пътека 15-годишно дете в столицата се събраха на бдение на мястото на произшествието - кръстовището на улиците "Гурко" и "Шишман".

През днешния ден на мястото на убийството граждани носеха цветя, за да почетат паметта на момчето. Около 18:00 часа близки и приятели на детето се събраха на местопроизшествието и поставиха цветя както върху пешеходната пътека, така и на тротоара около нея. На тротоара бяха запалени и свещи.

На него дойдоха десетки, а болката в очите им трудно може да се опише с думи. Събралото се множество затвори движението за кратко, като това доведе до известно напрежение сред шофьорите, предаде БГНЕС.

"На мястото на инцидента са се събрали около 30-40 души, като повечето от тях са млади хора, облечени с черни дрехи и носещи бели хризантеми", предаде БНР.

Братовчедка на загиналото момче обясни, че то е било изключително интелигентно, изключително възпитано, изключително умно дете с много голям потенциал и с очаквания за много добро бъдеще, но, за съжаление, това негово бъдеще приключи снощи.

Бдението премина под засилен полицейски контрол.

mediapool.bg