Кламер БГ - Новини: В Южна Корея е потвърден първият смъртен случай от коронавируса

В Южна Корея е потвърден първият смъртен случай от коронавируса

Свят

|
Четв, 20 Фев 2020г. 16:11ч.
В Южна Корея е потвърден първият смъртен случай от коронавируса

Южна Корея съобщи за първия си смъртен случай от новия коронавирус, а кметът на град с население 2,5 милиона души прикани жителите да си стоят по домовете, предаде Асошиейтед прес.

Смъртта на един от заболелите пациенти в Южна Корея е деветият смъртен случай на този вирус извън континентален Китай. Другите са в Хонконг, Япония, Тайван, Филипините и Франция.

Починалият в Южна Корея е местен жител на 63 години. Наличието на коронавируса у него е било установено посмъртно.

В Южна Корея по актуализирани днес данни има 104 заразени с коронавируса.

Днес кметът на град Тегу с население 2,5 милиона души прикани жителите да стоят по домовете си и да носят медицински маски дори в жилищата си, след като този югоизточен южнокорейски град и околните селища съобщиха за нови 35 заразени от новия коронавирус. Вчера сутринта Тегу беше съобщил за 13 заразени.

На предадена по националната телевизия пресконференция кметът Квон Юн-джин изрази опасения, че покачването на равнището на епидемията в района скоро ще надхвърли възможностите на здравната инфраструктура на града и поиска спешна помощ от правителството в Сеул.

Измежду 35-те нови случая в Тегу 23 пациенти са имали контакт с 61-годишна южнокорейка, която беше диагностицирана с коронавирус във вторник. Предполага се, че тя е заразила близо 40 души по време на посещения в църква, преди да даде положителна проба за коронавируса.

Здравните власти заявиха, че все още не е ясно как въпросната жена се е заразила, тъй като не е имала контакт с други носители на вируса, нито е пътувала в чужбина в последно време.

mediapool.bg