Кламер БГ - Новини: 70 лв. великденска добавка за над милион пенсионери

70 лв. великденска добавка за над милион пенсионери

България

|
Четв, 06 Апр 2023г. 19:24ч.
70 лв. великденска добавка за над милион пенсионери

Снимка: БГНЕС, архив

По 70 лева ще получат допълнително 1 002 000 пенсионери за Великден, съобщи премиерът Гъръб Донев. Добавката се дава на всички, чиито пенсии са под прага на бедността от 504 лева включително.

Средствата ще бъдат изплатени в седмицата преди Великденските празници, уточни министър-председателят. Общо това ще струва на бюджета 72 млн. лв.

Корнелия Нинова: Решението е несправедливо

"Решението на служебния кабинет на президента Радев за великденски добавки само на част от пенсионерите е несправедливо", коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова в пост във Фейсбук.

"Оправданието им, че няма приет бюджет за 2023 г., е цинично. Самото правителство не пожела да внесе такъв миналата година въпреки нашето настояване", пише Нинова и отбелязва, че в същото време служебният кабинет на президента Радев е увеличил броя на членовете на бордове и им е вдигнал тавана на заплатите. Те сега получават над 14 000 лв. на месец, добавя тя.

Според Нинова кражбите от обществени поръчки и договори вървят с пълна сила. Хвалят се, че са преизпълнили приходната част на бюджета, коментира тя, но, по думите ѝ, справедливост и подкрепа за възрастните хора няма. И този път не са му виновни партиите, добавя още Нинова.

mediapool.bg