Кламер БГ - Новини: Шефът на столичната полиция е предложен за главен секретар на МВР

Шефът на столичната полиция е предложен за главен секретар на МВР

България

|
Ср, 12 Дек 2018г. 12:45ч.
Шефът на столичната полиция е предложен за главен секретар на МВР

Сегашният началник на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) Ивайло Иванов е предложен за нов главен секретар на МВР от министър Младен Маринов. Процедурата по назначаване изисква правителството да одобри кандидатурата и да предложи на президента за издаване на указ за назначаване.

"Ивайло Стефанов Иванов има всички необходими качества за длъжността главен секретар на МВР. Той е дългогодишен служител на МВР. Минал е през всички длъжности в кариерното развитие, включително от полицай в "Охранителна полиция", поделението за специализирани полицейски сили, през зам.-директор на "Гранична полиция" – Аерогари, директор на "Гранична дирекция" – Драгоман, директор на Столичната дирекция на вътрешните работи. Така че има необходимите качества и подготовка", каза вътрешният министър за комисар Иванов.

Предложеният за нов главен секретар на министерството е завършил е Академията на МВР, след което е завършил магистратурата "Право" в Югозападния университет "Неофит Рилски". Младен Маринов обясни, че комисар Иванов е "изкарал е множество международни школи, включително в Унгария и САЩ".

"Смятам, че има всички необходими качества за работа в екип и изпълнение на длъжностната характеристика, която изисква длъжността главен секретар на вътрешните работи", каза министърът.

Ивайло Иванов е роден през 1977 г. в Луковит. Той е започнал да работи в системата на МВР през 1999 г. като редови полицай. Бакалавърската му степен в Академията на МВР е със специалност "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред". Той стана началник на столичната полиция през миналата година със заповед на министър Валентин Радев.

В момента функциите на главен секретар изпълнява Христо Терзийски, но той заема на тази позиция по силата на заповед на министъра и за него няма президентски указ за постоянно назначаване.

mediapool.bg