Кламер БГ - Новини: Шефът на спорта в БНТ Методи Манченко е поредният уволнен

Шефът на спорта в БНТ Методи Манченко е поредният уволнен

България

|
Ср, 30 Май 2018г. 16:42ч.
Шефът на спорта в БНТ Методи Манченко е поредният уволнен

Главният продуцент на направление "Спорт" в БНТ Методи Манченко е поредният освободен от екипа на националната телевизия, след като СЕМ назначи миналото лято новия генерален директор Константин Каменаров. Това става ясно от прессъобщение до медиите, изпратено в сряда.

Уволнението на Манченко става факт само две седмици преди началото на Световното първенство по футбол в Русия, което националната телевизия ще предава.

Именно той водеше студийната програма на БНТ по време на последните няколко големи футболни форуми. Засега от медията не уточняват кой ще заеме мястото на шефа на спорта, който работеше в телевизията от 2001 г.

Освен Манченко, от 31 май се прекратяват договорите и на още няколко служители на ръководни позиции, сред които финансовият директор Росица Григорова и главният счетоводител Елисавета Боянова-Канелова.

Другите освободени са Зорина Бояджиева – началник на отдел "Управление на собствеността", Асен Илиев – началник на отдел "Обществени поръчки" и София Живкова – началник на отдел "Маркетинг и продажби" в дирекция "Маркетинг и комуникации".

След смяната на ръководството на обществената медия в нея се отприщи лавина от скандали и уволнения. Първоначално новият генерален директор назначи за програмен директор на БНТ1 конкурента си за поста Емил Кошлуков, който освен бивш депутат от НДСВ, е експрограмен директор на ТВ7, а след това и на партийната телевизия на "Атака" – "Алфа". Впоследствие в Управителния съвет на медията влязоха все свързани с ТВ7 кадри.

Под прицел бе взето предаването ″Денят започва с култура″, което предизвика протест на екипа му и граждани пред медията. В последствие екипът на предаването действително бе преформатиран тихомълком.Последва среден пръст от Кошлуков в ефир, което пък доведе до глоба за обществената телевизия от СЕМ. Преди месец Каменаров съкрати главния продуцент на телевизията и дългогодишен кадър на БНТ Роберт Ковачев, без никакви обяснения.

mediapool.bg