Кламер БГ - Новини: Шефът на мешерето е предаден на съд за заплаха срещу журналист

Шефът на мешерето е предаден на съд за заплаха срещу журналист

България

|
Пет, 08 Апр 2016г. 17:47ч.
Шефът на мешерето е предаден на съд за заплаха срещу журналист

Софийската градска прокуратура е внесла в съда делото срещу шефа на циганския "съд" ( т.нар. мешере) Христо Младенов. Той ще е подсъдим за заплаха за убийство на журналистката от Нова телевизия Вероника Димитрова.

Според прокуратурата на 21 октомври миналата година Христо Младенов е отправил заканата към журналиста по телефона. Към онзи момент Младенов бе с имунитет, защото бе включен в листата за общински съветници в град Левски на партия "Солидарност", на която е председател.

Причина за агресията му към репортера стана излъчен репортаж, който свързва партията му "Солидарност" с джебчийската мафия във варненското село Игантиево.

Вероника Димитрова направи репортаж за кандидата за общински съветник в Аксаково Васил Стоянов, който заедно със съпругата си Евгения е уличен със скрита камера от медията, че се прехранва основно от джебчийство във варненски мол.

"За шест месеца ще получиш най-лошото, което Господ го праща отгоре. Знаеш, че аз мога да съдя от моите неписани закони", е казал Христо Младенов на Вероника Димитрова в телефонен разговор, записан и излъчен ден след репортажа за джебчиите.

От записа се чуват неговите предупреждения, че екипите на Нова телевизия не трябва повече да влизат в гетата, за да не пострадат. Младенов дори предупреждава, че заради тези разкрития "може да стане бунт в България, може да стане гражданска война".

"Знаеш, че аз имам достъп до всички съдебни власти и в България, и в Европа", се чува да казва ромският лидер. Преди това той се хвалеше, че е осигурил гласове за бившия председател на БСП Сергей Станишев на евроизборите през 2013 г., а сега подкрепял премиера Бойко Борисов.

mediapool.bg