Кламер БГ - Новини: Столичен катаджия е уволнен за подкуп от 200 лева, взети от испанка

Столичен катаджия е уволнен за подкуп от 200 лева, взети от испанка

България

|
Пет, 08 Апр 2016г. 17:50ч.
Столичен катаджия е уволнен за подкуп от 200 лева, взети от испанка

Софийски катаджия, взел 200 лева подкуп от испанска гражданка, е уволнен от вътрешния министър в петък. Репортажът по темата бе излъчен в четвъртък вечерта от "Господари на ефира", които разполагат и с видео от получаването на парите.

Ракел Санчо направила лека катастрофа в София, след като отнела предимство. Пристигналите на място пътни полицаи ѝ предложили по-добре да им даде пари, защото иначе щяла да остане без книжка и да плати глоба от 500 лева. Все неща, които не отговарят на истината.

Пътният полицай предложил да ѝ спести тези главоболия срещу половината сума. Испанката обаче му дала 200, вместо исканите 250 лева.

Ракел Санчо обяснява, че парите били поискани през нейна приятелка, която тя повикала, за да ѝ превежда при комуникацията с пътните полицаи. Испанката решила, че ако това е единствената опция, ще им даде пари, но тайно заснела случката.

След като прибрал парите, полицаят обяснил, че по принцип глобата за чужденци е 100 евро, което също е лъжа, защото законът не дели хората на българи и чужденци при пътен инцидент. Катаджията казва още, че се бил разбрал с колегите от централата нарушението да не бъде вкарвано в компютъра и съответно обещал Санчо да не плаща глоба.

Директорът на Националната полиция Христо Терзийски коментира, че след получаването на сигнала незабавно е образувано дисциплинарно производство. Със заповед на министъра на вътрешните работи служителят е бил отстранен от работа.

"Санкциите спрямо служителя едва ли ще бъдат само дисциплинарни. Това е служител, който има ръководни функции, така че сме абсолютно безкомпромисни към такова поведение на наши служители", каза Терзийски пред Нова телевизия. Вторият полицай, който е бил в патрулката по време на случката е привлечен като свидетел.

mediapool.bg