Кламер БГ - Новини: Шефът на комисия "Антикорупция" обеща акция срещу магистрат

Шефът на комисия "Антикорупция" обеща акция срещу магистрат

България

|
Четв, 31 Май 2018г. 17:02ч.
Шефът на комисия "Антикорупция" обеща акция срещу магистрат

Скоро ще бъдат обявени разкрития за корупция срещу магистрат, обеща в четвъртък шефът на комисия "Антикорупция" Пламен Георгиев по време на своето посещение в Велико Търново. По думите му работата по този случай е напреднала много.

"Сигнали (за корупция) и информация има много, но явно досега не са се получавали задоволителни конкретни резултати по отделните случаи, защото е трудно да се съберат годни доказателства за тези деяния. Но това е нашата работа", каза Георгиев.

Той подкрепи и предложението ДАНС да може да вкарва агенти под прикритие в администрация, частния бизнес и свободните професии. Георгиев обвърза тези промени с борбата с корупция в частния сектор.

"При положение че корупционните деяния са трудни за разкриване и доказване престъпления, то явно е необходимо да има хора, които да предоставят информация отвътре. Ако няма такива агенти, откъде ще се получава информация за корупция. Щом законодателят е приел и инкриминирал корупция в частния сектор, логично е следващата стъпка да е именно тази", каза шефът на антикорупционната комисия, цитиран от lex.bg.

Законодателят обаче все още не е приел поправките в Наказателния кодекс, които целяха мащабна борба с корупцията в частния сектор. Причината е, че всички, освен вносителите от Министерството на правосъдието, имаха сериозни критики срещу законопроекта.

mediapool.bg