Кламер БГ - Новини: Шефът на "Пирогов": Нарастват тежките случаи на Covid-19

Шефът на "Пирогов": Нарастват тежките случаи на Covid-19

България

|
Съб, 28 Авг 2021г. 12:14ч.
Шефът на "Пирогов": Нарастват тежките случаи на Covid-19

Шефът на

"Има нарастване на случаите с Covid, за съжаление, нарастват повече тежките случаи. Като че ли хората се умориха от този вирус и започнаха да ни търсят все по-късно. COVID отделението е разкрито, в него има около 100 души, като 10 са в реанимация. Имаме готовност да разкрием още легла", каза

директорът на "Пирогов" професор Иван Поромански пред Нова тв.

По думите му в лечебното заведение все още има свободни легла, а има и възможност да разкрият още 250 легла. Персоналът обаче не достига. Проф. Поромански потвърди, че от болницата правят всичко възможно да сформират екипи.

"При пациентите, които приемаме с Covid-19, имаме понижение на възрастта. Средната възраст е някъде около 58 години. Най-младият пациент е 18-годишен. В момента нямаме пациенти деца в интензивен сектор", посочи той.

Проф. Поромански добави, че голяма част от персонала на болницата са или ваксинирани, или са преболедували коронавируса.

Той добави, че в "Пирогов" текат много проверки, основно за пари. "Има неща, които не разбирам. Има изнесена техника, дадена на отговорно пазене, без протокол, на болницата в Царево. Техника за няколкостотин хиляди лева. Най-вероятно идеята е добра, но в края на краищата да изнасяш техника на доста висока цена някак не е редно. Ние търсим документи, които не успяваме да намерим.За съжаление, стои подписът на бившия директор. На мястото на тази техника е закупена друга", обясни той.

mediapool.bg