Кламер БГ - Новини: Кирил Петков отговори на Трифонов: Покани ме член на ИТН

Кирил Петков отговори на Трифонов: Покани ме член на ИТН

България

|
Съб, 28 Авг 2021г. 14:52ч.
Кирил Петков отговори на Трифонов: Покани ме член на ИТН

Кирил Петков отговори на Трифонов: Покани ме член на ИТН

Служебният министър на икономиката Кирил Петков разказа своята версия за това от кого е дошла инициативата той и Асен Василев да бъдат поканени в първия проектокабинет на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ".

"В кабинета ми дойде член на ИТН и каза: "Много харесвам работата ви като министър, както и тази на Асен Василев. Мога ли да ви направя среща с Тошко Йорданов, защото много бих се радвал да бъдете част от кабинета на ИТН?", каза той пред бТВ.

Петков разказа, че след това била направена втора среща, на която зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов отишъл в офиса на Асен Василев и казал: "Бих се радвал да продължите като министри, ще ви направя среща със Слави Трифонов".

По думите му е е последвала и среща с лидера на ИТН, който го е поканил в кабинета си и му е казал: "Кириле, бих се радвал да си министър". Служебният министър му е благодарил за поканата и му е отговорил, че за него е много важно единствено да се свършат работа и че не гонят постове.

За това, че Петков, Асен Василев и Николай Денков са били поканени да останат в редовен кабинет на ИТН се разбра още в деня след изборите през юли. Тогава, преди да са обявени окончателните резултати от изборите, Трифонов представи първия си кабинет и лично каза, че се е опитал да демонстрира приемственост и е поканил трима успешни министри от служебното правителство – Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков.

След това тогава тримата обясниха, че са отказали заради "съществени различия във визиите си за финансовата политика".

В петък Трифонов върна от почивка водещия на БНТ Бойко Василев и му даде интервю, в което разказа друга версия - всъщност Василев и Петков били потърсили ИТН и да се предложили за останат в техен кабинет.

mediapool.bg