Кламер БГ - Новини: Шефът на МВР-Пловдив Йордан Рогачев е дисциплинарно уволнен

Шефът на МВР-Пловдив Йордан Рогачев е дисциплинарно уволнен

България

|
Пон, 16 Авг 2021г. 11:00ч.
Шефът на МВР-Пловдив Йордан Рогачев е дисциплинарно уволнен

Бойко Рашков, сн. БГНЕС

Директорът на Областната дирекция на МВР Пловдив Йордан Рогачев е дисциплинарно уволнен със заповед от служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

Още в първите дни след встъпването му в длъжност Рашков разпореди проверки в пловдивската дирекция, а полицаи от 3-то РПУ бяха арестувани. Тогава Йордан Рогачев беше в болничен, а след изтичането му излезе в отпуск по бащинство. Последва заповед на вътрешния министър за отстраняването му, която по-късно административният съд в Пазарджик отмени, припомня БНР.

Като причина за дисциплинарното уволнение на Йордан Рогачев се посочва, че той системно не е бил на работното си място от 9:30 до 16 часа, като през това време пътувал със служебни автомобили, без това да е необходимо.

Самият Рогачев предполага, че срещу него е направен донос от човек, когото той е преместил в друго звено да работи заради неофициално информация, че е упражнявал психологически тормоз на служителка в МВР.

Йордан Рогачев каза също , че още на 19 юни, когато е бил в болница, бил посетен от негов заместник, който му е казал, че го праща Рашков.

"Каза праща ме министър Рашков, подай си оставката, поне да си вземеш заплатите, в противен случай ще стане много лошо за теб. Моят отговор беше: "Не. Аз няма от какво да се притеснявам".

Рогачев ще обжалва уволнението си в предвидения от закона 14-дневен срок.

mediapool.bg