Кламер БГ - Новини: Шефът на КАТ-Благоевград е задържан за корупция по сигнал на журналист

Шефът на КАТ-Благоевград е задържан за корупция по сигнал на журналист

България

|
Вт, 22 Май 2018г. 16:08ч.
Шефът на КАТ-Благоевград е задържан за корупция по сигнал на журналист

Шефът на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов е задържан по подозрения за участие в корупционна схема във вторник при акция на дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР и спецпрокуратурата.

Разследването е образувано по сигнал на местния журналист Иван Хамбарджисйки, който подал сигнал преди 3 месеца. По думите му българи и македонци се оплакали от порочна схема в КАТ-Благоевград, при която се регистрирали коли срещу подкупи от по 50 до 100 лева.

"По моя информация посредниците са трима души – двама мъже и една жена от Благоевград. Всеки ги знае в областния център, сутрин от 6.30 часа са в КАТ-Благоевград. На ден те уреждат от 10 до 15 номера на коли. Има покровител – заместник-директорът на ОД на МВР в Благоевград. Той покровителства не само тази схема, има и други схеми в дирекцията и в скоро време ще излезе наяве всичко – чадър над крими контингента и на незаконни деяния в цялата област", обясни пред БНР Хамбарджийски.

Данаил Стоицов беше изведен с белезници от сградата на КАТ. Той коментира пред медиите, че арестът му е след сигнал и медийни публикации, но се чувствал невинен.

mediapool.bg