Кламер БГ - Новини: Шефката на митницата в Севлиево е обвинена за такса "спокойствие"

Шефката на митницата в Севлиево е обвинена за такса "спокойствие"

България

|
Вт, 09 Юли 2019г. 18:06ч.
Шефката на митницата в Севлиево е обвинена за такса "спокойствие"

Специализираната прокуратура повдигна обвинение на шефката на митницата в Севлиево Йорданка Костадинова за приемане на такса "спокойствие" от местна фирма в продължение на 10 години.

Костадинова е обвинена за това, че от 2009 до 2019 година е приемала по 200 лева месечно от местна фирма, за да не извършва митнически проверки. Общата получена сума възлиза на около 24 000 лева. Митничарката е обвинена и за отправено предупреждение към продавач, че предстои проверка на митнически служители във фирмата.

Предвид влошеното здраве на Костадинова наблюдаващият делото прокурор й е определил мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 100 000 лева. В хода на разследването е възможно да й бъдат предявени нови обвинения, съобщават от прокуратурата.

Преди ден Йорданка Костадинов бе арестувана при акция на спецпрокуратурата. В деня на ареста бе съобщено, че тя е задържана по подозрение, че се е опитвала да накара колегите си от Горна Оряховица да спомогнат за фиктивен износ на камиони от фирмата на сина й. Сега подобен сюжет липсва в повдигнатите й обвинения.

Прокуратурата изрази подозренията си, че Костадинова е участвала в престъпна група заедно със сина си и още един човек, който се занимавал с контрабанда.

mediapool.bg