Кламер БГ - Новини: Сидеров вече не е председател на парламентарната група на "Обединени патриоти"

Сидеров вече не е председател на парламентарната група на "Обединени патриоти"

България

|
Ср, 10 Юли 2019г. 11:02ч.
Сидеров вече не е председател на парламентарната група на "Обединени патриоти"

Волен Сидеров вече не е председател на парламентарната група на "Обединените патриоти".

Това е било решено на заседание на групата на малката коалиция във вторник, на което не са били депутатите от "Атака", съобщи Нова телевизия.

ВМРО на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов и Националният фронт за спасение на България на Валери Симеонов поемат съвместно ръководството на парламентарната група.

Аргументът за решението на депутатите на Каракачанов и Симеонов е, че лидерът на "Атака" от месеци не е събирал на заседание парламентарната група в качеството си на председател. Когато пък е насрочвал сбирки на групата, неговите депутати са отсъствали, твърдят колегите им от другите две партии.

За съпредседатели на парламентарната група на "Обединени патриоти" са избрани Искрен Веселинов от ВМРО и Валентин Касабов от НФСБ. Техни заместници ще бъдат Милен Михов и Борис Ячев. Секретари на групата стават Юлиан Ангелов и Християн Митев.

Очаква се промяната да бъде обявена официално в пленарната зала от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Във вторник вечерта пък лидерът на "Атака" Волен Сидеров изненадващо си тръгна от студиото на бТВ преди участието си в предаването "Лице в лице". Водещата Цветанка Ризова обяви, че по план той е трябвало да бъде първи гост, но понеже е закъснял, мястото му е заел вторият събеседник. След това Ризова поясни, че по неясни причини, Сидеров си бил тръгнал.

Волен Сидеров обаче представи друга версия за случилото се. Според него му е била наложена цензура, става ясно от съобщението му на страницата във Фейсбук.

"БТВ цензурира участието ми в предаването "Лице в лице" за пореден път. И това се случи една минута преди да вляза в ефир. Вече бях окабелен, готов да вляза за участие, когато редакторите на предаването вкараха в студиото съпредседателя на "Зелено движение" Владислав Панев. За пореден път БТВ налага цензура на ПП АТАКА. Кой и защо нареди да не участвам? От премиера ли дойде това нареждане?

Отново трябва да повдигна въпроса чия е БТВ и чии нареждания изпълнява?", пише Сидеров.

Очаквайте подробности

mediapool.bg