Кламер БГ - Новини: Шестата в света спря Цветана Пиронкова във втория кръг на "Уимбълдън"

Шестата в света спря Цветана Пиронкова във втория кръг на "Уимбълдън"

Спорт

|
Пет, 07 Юли 2017г. 12:13ч.
Шестата в света спря Цветана Пиронкова във втория кръг на "Уимбълдън"

Цветана Пиронкова отстъпи пред бившата номер едно в тениса Каролин Вожняцки с 3:6, 4:6 във втория кръг на "Уимбълдън". Това беше пета поредна победа на датчанката срещу 29-годишната българка.

Срещата започна равностойно с размяна на по един пробив до 2:2. Пловдивчанката пропусна шанс за пробив в шестия гейм, а след това Вожняцки влезе в ритъм. Датчанката, която в момента е шеста в световната ранглиста, направи серия от четири поредни гейма, като на два пъти спечели при сервис на Пиронкова. Двете тенисистки рядко излизаха на мрежата, а двубоят се превърна в битка от дъното на корта. Първият сет приключи 6:3 в полза на Вожняцки.

В началото на втората част Пиронкова измъкна много тежък гейм за 1:1, след като спаси шанс за пробив и на два пъти използва системата за видеоповторение. Вожняцки поведе с 3:1, но Пиронкова успя да върне пробива и след това изравни за 3:3.

Последва убедителен сервис гейм за датчанката. Пиронкова спечели подаването си, но при 4:5 българката направи двойна грешка и сбърка една топка на мрежата, което доведе до мачбол за съперничката й и победа за Вожняцки с 6:4.

Бившата лидерка в световната ранглиста, която загуби четири финала тази година, до този момент не е прескачала четвъртия кръг на "Уимбълдън”. За място на осминафиналите поставената под номер пет в основната схема на турнира ще спори с Анет Контавейт от Естония.

mediapool.bg