Кламер БГ - Новини: Швейцария разгроми Хондурас и продължава напред

Швейцария разгроми Хондурас и продължава напред

Спорт

|
Четв, 26 Юни 2014г. 21:21ч.
Швейцария разгроми Хондурас и продължава напред

Германия победи САЩ с

1:0, като и двата тима се класират за осминафиналите. В другия мач от група

”G” Португалия записа първа победа на Мондиал 2014 срещу Гана с 2:1, но Кристиано Роналдо и компания напускат първенството.

Голът за Германия вкара Томас Мюлер, като това бе четвъртото му попадение от началото на първенството и така се изравни в челото при голмайсторите с Лео Меси и Неймар.

Португалия победи с автогол на Джон Бой и гол на Роналдо, а за африканския тим точен бе Асамоа Гиан.

Така Гана и САЩ завършиха с равен брой точки в групата – 4, но американците продължават напред заради по-добрата голова разлика.

Германия и САЩ ще научат съперниците си по-късно в четвъртък.

От 23.00 часа ще се играят и срещите от група "Н" Южна Корея - Белгия и Алжир - Русия.

Белгия е сигурен осминафиналист след двете си победи. Алжир и Русия излизат в директен спор за класиране, като африканският отбор е в по-добра позиция.

Той има 3 точки и дори равенство ще му е достатъчно, ако Южна Корея не победи Белгия с три или повече гола разлика. Русия се нуждае от задължителна победа.

В сряда пък Швейцария разгроми Хондурас с 3:0 в последния мач от група "Е" на Мондиал 2014 и се класира за осминафиналите. И трите гола в срещата вкара Джердан Шакири.

С победата Швейцария събра общо 6 точки и зае второ място в групата. Така на осминафиналите футболистите на Отмар Хитцфелд ще срещнат отбора на Аржентина.

В другия мач от групата отборът на Франция и Еквадор завършиха 0:0, но този резултат бе достатъчен на французите, за да спечелят групата. В срещата треньорът на Франция Дидие Дешан даде шанс на част от резервите на тима, които обаче не се възползваха от него.

На осминафиналите "петлите" очакват Нигерия.

mediapool.bg