Кламер БГ - Новини: Григор Димитров за пръв път на осминафинал на Уимбълдън

Григор Димитров за пръв път на осминафинал на Уимбълдън

Спорт

|
Пет, 27 Юни 2014г. 21:02ч.
Григор Димитров за пръв път на осминафинал на Уимбълдън

За пръв път в кариерата си Григор Димитров успя да се класира за осминафинал на Уимбълдън, след като победи в драматичен мач украинеца Александър Долгополов. Хасковлията триумфира след тежка игра в продължил почти три часа мач от третия кръг на турнира от Големия шлем. Крайният резултат е 6:7(3), 6:4, 2:6, 6:4, 6:1.

"Това беше един от тези двубои, в които трябваше да се вложа много. Долгополов е невероятен боец, особено на трева. Сервира наистина страхотно. Накрая аз обаче бях по-добър“, коментира след мача Григор Димитров.

"Исках много да спечеля мача. През цялото време треньорът ми казваше: "Имаш горивото, имаш горивото. Но всичко може да се случи оттук-нататък в турнира“, каза още българинът, цитиран от gong.bg.

Българинът обърна мача, който не тръгна добре за него, след като първият сет мина без пробиви, но украинецът бе по-концентриран в тайбрека и го спечели на три точки.

Димитров отговори във втория сет и го взе с 6:4, след като постигна един пробив. След това нивото му на игра падна и допусна два пробива в третия сет, за да изостане с 1:2. След това направи и няколко непредизвикани грешки в началото на четвъртата част. Григор обаче успя да постигне ключов пробив при 4:4 и вкара срещата в пети сет.

В него българинът разби безпощадно Долгополов с 6:1, постигайки три пробива .

Така Димитров се класира за осминафиналите на Уимбълдън, където ще срещне аржентинеца Леонардо Майер, който победи руснака Андрей Кузнецов в три сета.

mediapool.bg