Кламер БГ - Новини: Четирима пострадаха при верижна катастрофа на "Струма"

Четирима пострадаха при верижна катастрофа на "Струма"

България

|
Ср, 03 Фев 2021г. 12:12ч.
Четирима пострадаха при верижна катастрофа на "Струма"

Четирима души са откарани в болница след верижна катастрофа, станала в сряда сутринта в мъглата на автомагистрала "Струма" край санданското село Ново Делчево. При удара на девет автомобила са пострадали две жени и двама мъже, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Сн. БГНЕС

Двете жени и един от мъжете са транспортирани за оказване на медицинска помощ в болницата в Петрич, а другият мъж е откаран в болницата в Сананскки.

Лентата за движение в посока София е затворена. Автомобилите се пренасочват през село Рибник към Сандански и село Ново Делчево към Сандански.

Пътният инцидент се е случил около 8 часа, на разклона за Петрич, в платното за Благоевград и Сандански. По това време е имало гъста мъгла.

Сн. БГНЕС

Ударили са се седем леки автомобила и два микробуса. Три тира са успели да спрат навреме и леко са ударили мантинелата.

Засега причина за катастрофата е спрял поради липса на видимост лек автомобил, в който се удрят следващите коли. Нанесени са значителни материални щети по участвалите в катастрофата превозни средства.

Сн. БГНЕС

Точно преди 2 години отново заради гъста мъгла в същия район стана верижна катастрофа с един загинал и 13 ранени, а автомобилите, които се удариха бяха 29.

Тогава от Агенция "Пътна инфраструктура" увериха, че освен камерите за наблюдение, разположени през 4 километра, в бързи срокове ще бъдат изградени три контролни пункта и информационен център, който ще обработва данните за трафика и рисковете, като информацията ще бъде качвана на електронните табла.

Към момента няма информация дали в интелигентната система за управление на трафика по автомагистрала "Струма“ има поставени сензори за мъгла, която е често явление по поречието на реката, посочва БНР.

mediapool.bg