Кламер БГ - Новини: Цецка Цачева: Държавата е в гърч

Цецка Цачева: Държавата е в гърч

България

|
Ср, 04 Юни 2014г. 10:00ч.
Цецка Цачева: Държавата е в гърч

”Държавата е в гърч. Трябват бързи действия за спасението й”. Това каза в сряда пред БНТ зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева. Според нея единственият път към стабилизация на управлението е оставка на правителството и избори.

”В момента ние сме в ситуацията на свободно падане с препятствия. Препятствията – това са препоръките и санкциите от страна на Европейската комисия“, образно се изрази Цачева.

Тя коментира и продължаващите скандали с кворума в парламента. Цачева каза, че опозицията трябва да бъде в пленарната залата тогава, когато се провеждат дебати и тогава, когато стартира дебат по конкретен повод ние сме в пленарната зала.

”Не е работа на опозицията да се регистрира, за да прави кворума на едно управление, което за нас е нелегитимно, че те са се събрали в името на властта, в името на консумацията на тази власт, без да има ясна програма, без да има ясни политики. И това е много видно от последните реплики, които идват от ”Позитано”. Те не говорят за програма на кабинета, те говорят, че този кабинет не бил достатъчно ляв“, добави Цачева.

mediapool.bg