Кламер БГ - Новини: Цветанов: ГЕРБ усвои стила на управление на Тройната коалиция

Цветанов: ГЕРБ усвои стила на управление на Тройната коалиция

България

|
Пон, 29 Март 2021г. 21:27ч.
Цветанов: ГЕРБ усвои стила на управление на Тройната коалиция

"ГЕРБ се появи като алтернатива на ДПС и на Тройната коалиция, днес обаче виждаме, че ГЕРБ е усвоила точно този стил на управление“.

Това каза бившият втори в ГЕРБ и настоящ лидер на "Републиканци за България" Цветан Цветанов пред бТВ.

"ГЕРБ за първи път ще правят избори в края и при изпълнен мандат. Ще се направи всичко възможно да се неутрализира активността на българските граждани, които искат да променят системата", каза още той.

По думите му "всичко е възможно като сценарий от сегашните управляващи". Той добави, че в момента ГЕРБ контролира целия държавен ресурс и всички институции са подчинени на министър-председателя, а това трябвало да се промени.

Цветанов, който в продължение на години беше част от управлението на страната, обяви, че властта на му липсва. Той каза още, че е

със силна евроатлантическа ориентация и не се отказва от възгледите си, които е изповядвал в самото начало на учредяването на партия ГЕРБ. Според него през последния мандат именно това се е размило в ГЕРБ.

За сметка на това определи хората в новата си партия като "млади и силни, с добро образование, получено на Запад, експерти с чисто професионално минало".

"Човек трябва да има ясни принципни позиции и да е последователен, и затова този проект искам да не допуска грешки и слабости от предишния", каза още той.

Цветанов отново заговори за връзките между ГЕРБ и ДПС, които по думите му са били достатъчно явни на местните избори през 2019 г.

mediapool.bg