Кламер БГ - Новини: Цветана Пиронкова спечели първата си титла в турнир на WTA

Цветана Пиронкова спечели първата си титла в турнир на WTA

Спорт

|
Пет, 10 Ян 2014г. 12:00ч.
Цветана Пиронкова спечели първата си титла в турнир на WTA

Цветана Пиронкова спечели първата си титла в турнир на женската тенис асоциация (WTA). На финала в турнира в Сидни с награден фонд 710 хиляди долара тя победи деветата в света германка Анжелик Кербер с 2:0 (6:4, 6:4) за 1 час и 37 минути.

Пиронкова, която миналата година изпадна до 107-мо място, нямаше сериозни затруднения срещу Кербер и се очаква да се предвижи в ранглистата близо до топ 60.

В първия сет първа пробив в подаването на противничката си направи Кербер в третия гейм. Още в следващия гейм обаче Пиронкова върна пробива и после спечели следващите два гейма с втори пробив в шестия гейм. Последва обаче отпускане и Кербер намали на 3:4. След това двете спечелиха подаванията си. При 5:4 Пиронкова направиха третия си пробив и затвори сета.

Във втория сет Пиронкова поведе с 1:0 и имаше 9 възможности за пробив във втория гейм, продължил цели 13 минути, но ги пропусна. След като спечели подаването си обаче българката все пак проби сервиса на Кербер и поведе с 3:1.

Тогава германката обърна играта, взе три поредни гейма и поведе с 4:3.

Оттук до края обаче Пиронкова бе безапелационна и след още два пробива взе и втория сет с 6:4.

Българката отбеляза 4 аса по време на мача, докато съперничката й не направи нито един. Германката направи и три двойни грешки срещу само една за Пиронкова. Българката имаше предимство при печелившите удари, непредизвиканите грешки и в играта на мрежата.

По пътя към финала Цветана Пиронкова постигна 7 поредни победи, след като участва в квалификации за влизане в основната схема. На 1/4-финалите тя отстрани седмата в ранглистата Сара Ерани със 7:6(2), 6:3, а в срещата за място на финала се наложи над световната номер 6 Петра Квитова (Чехия) с 6:4, 6:3.

mediapool.bg