Кламер БГ - Новини: Цвета Караянчева, Тодор Живков, Бойко Борисов и животът в планината

Цвета Караянчева, Тодор Живков, Бойко Борисов и животът в планината

България

|
Четв, 18 Март 2021г. 12:39ч.
Цвета Караянчева, Тодор Живков, Бойко Борисов и животът в планината

Предизборната кампания тече вяло и безлично на фона на притесненията около пандемията и добре, че е Цвета Караянчева, за да ни напомни, че все още не е "отменена".

Председателката на последния парламент разпространи кадри от срещата си със симпатизанти в село Звездел, община Момчилград. Сбирката се случва в местна механа, изпълнена в ретро соц-патриотичен стил. Основен детайл в мизансцена е бюста на Георги Димитров.

Снимката на лидера Бойко Борисов е прикрепена до фото-портрет на Тодор Живков.

"За последиците от ковид-пандемията и подкрепата на държавата за социално уязвимите групи разговарях днес с жителите на момчилградското село Звездел. След затварянето на рудника преди повече от 15 г местните хора са се разпилели, но обичта към родното място се чете по лицата на онези, които са останали", пише Цвета Караянчева.

"Благодаря им за топлото посрещане и хубавите думи. Сред уюта на кръчмата в Звездел разговаряхме дълго за живота в планината, за внуците, родени на Запад, за добавките върху пенсиите, топлия обяд, помощите за отопление, подкрепата за младите семейства, новите мерки за подпомагане на фермерите…Тяхната подкрепа ми дава увереност, че сме на прав път", споделя тя.

"Пандемията ни връхлетя изневиделица, но съумяхме да реагираме адекватно. Не затворихме държавата. Повишихме доходите. Минималната заплата стана 650 лева, минималната пенсия – 300. Подпомогнахме бизнеса, безработните, родителите, хората с увреждания. Вярвам, че след пандемията бързо ще се съвземем икономически, защото хората са работливи, предприемчиви и заслужават да берат плодовете на своя труд. Добрата новина за стопаните в Източните Родопи е, че правителството на ГЕРБ се пребори за още две преходни години, през които да бъдат подпомогнати тютюнопроизводителите за референтния период 2007-2009 г.".

mediapool.bg