Кламер БГ - Новини: ЦИК регистрира коалиция "Изправи се! Мутри вън"

ЦИК регистрира коалиция "Изправи се! Мутри вън"

България

|
Пет, 12 Фев 2021г. 13:59ч.
ЦИК регистрира коалиция "Изправи се! Мутри вън"

Централната избирателна комисия регистрира коалицията на Мая Манолова "Изправи се! Мутри вън" за участие в парламентарните избори на 4 април.

По-рано тази седмица говорителят на ЦИК Димитър Димитров обяви, че може да има проблем с регистрирането на наименованието на коалицията. Тогава той каза, че "името е много необичайно" и не е сигурен дали то "отговаря на критериите за добри нрави".

Тези негови доводи са срещнали подкрепа по време на дебатите в ЦИК преди приемането на решението. В крайна сметка обаче комисията е приела да регистрира "Изправи се! Мутри вън".

Официално коалицията се състои от ДБГ на Димитър Делчев, "Движение 21" на Татяна Дончева и ЕНП на Мария Капон. В нея обаче влиза и "Отровното трио", което вече е дуо и се състои от Арман Бабикян и Николай Хаджигенов, както и платформата на Манолова "Изправи се.БГ".

Представляващи коалицията са Манолова и Хаджигенов.

В бюлетината наименованието на коалицията в бюлетината ще бъде изписано по следния начин: "ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН!".

Името на коалицията е съчетание между названието на движението на Манолова ("Изправи се.БГ") и призива на президента Румен Радев от антиправителствените демонстрации през лятото ("Мутри, вън").

Протестиращи поискаха да се смени името на коалицията, но призивите им не бяха приети.

mediapool.bg