Кламер БГ - Новини: Христо Иванов след реплика за Маджо: Нямам представа коя мутра с коя е говорила

Христо Иванов след реплика за Маджо: Нямам представа коя мутра с коя е говорила

България

|
Пон, 10 Авг 2020г. 13:30ч.
Христо Иванов след реплика за Маджо: Нямам представа коя мутра с коя е говорила

"Разбирам, че ако свидетел по "Осемте джудета" казва, че си е изключил телефона, защото някой е разговарял с Маджо, това представлява интерес, но лично аз нямам никаква представа коя мутра с коя друга мутра е разговаряла. Това е всичко, което аз мога да кажа по темата".

Това написа във Фейсбук съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов след като по време на живо излъчване в неделя вечерта бившият депутат от НДСВ Димитър Ламбовски се приближи до него и му каза, че си е изключил телефона, защото неназован човек се е обадил на Младен Михалев – Маджо.

Ламбовски е човекът, който в третата част на разследването на на организацията "Антикорупционен фонд" (АКФ) "Осемте джуджета" разказа как прокуратурата му е дала в брой над 500 хил. евро, въпреки че той няма общо с делото, по което са иззети.

Във видеото от неделя вечерта се вижда как, докато обяснява за Маджо, Ламбовски се доближава до микрофона, който е закачен на ризата на Иванов, а съпредседателят на "Демократична България" го прекъсва с думите: "Чакай сега, че правим лайф".

"Прекъснах го, защото не смятам, че моите лайфове трябва да се превръщат в платформа за разпространение на подобни сюжети", обясни по-късно Иванов.

Така от видеото не се разбира какъв е контекстът на думите, казани от Ламбовски – не се разбира кой е "тоя", който се е "обадил на Маджо", както и какво е общото с решението на бившия депутат от НДСВ да си изключи телефона.

Думите на Ламбовски и отговорите на Иванов се чуват във видеото след 10-тата минута.

В неделя вечерта участващият в протестите Кирил Радев зададе въпроси към Иванов заради разигралата се сцена, а карикатуристът Христо Комарницки ги сподели: "Кой и защо си говори с Маджо?", "Кой и защо докладва и предава информация от първа ръка за разговори с Маджо на Христо Иванов?", "Защо Христо Иванов се притеснява от темата за разговори с Маджо и прекъсва своя събеседник за тази информация, но пък е много словоохотлив с други събеседници и теми?".

Ето какво гласи цялото обяснение, което Иванов даде малко след полунощ:

"Във връзка с въпроси, които ми е задал Христо Комарницки, по повод последното ми живо включване от Орлов мост, да уточня: По време на протестите към мен постоянно се обръщат хора, които искат да се снимаме, да се запознаем, а често и да ми споделят всякакви информации и разкрития.

По същия начин, след излъчването на третата серия на "Осемте джуджета", г-н Димитър Ламбовски се запозна с мен на един от протестите. Имали сме няколко разменени реплики във връзка с тази история.

Днес той се приближи към мен по време на мое живо включване, за да се снима с мен и каза фразата "изключил съм си телефона, защото тоя се обадил на Маджо...". Прекъснах го, защото не смятам, че моите лайфове трябва да се превръщат в платформа за разпространение на подобни сюжети.

Разбирам, че ако свидетел по "Осемте джудета" казва, че си е изключил телефона, защото някой е разговарял с Маджо, това представлява интерес, но лично аз нямам никаква представа коя мутра с коя друга мутра е разговаряла. Това е всичко, което аз мога да кажа по темата."

mediapool.bg