Кламер БГ - Новини: Бойко Борисов поиска оставката на президента

Бойко Борисов поиска оставката на президента

България

|
Пон, 10 Авг 2020г. 13:55ч.
Бойко Борисов поиска оставката на президента

"Всеки иска оставка на някого, аз искам на Румен Радев", заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти по време на посещение край Свиленград и Тополовград, където горят огромни горски пожари и заради тях се наложи евакуация на селища.

"Даже на Христо Иванов не му я искам, беше ми заместник толкова години. Един иска на Лозан Панов, на Радев, на Борисов. Конституцията, демокрацията и правовата държава казват: провеждат се избори. На тях се явяват политически партии и те на базата на резултата си съставят или самостоятелно, или коалиционно правителство", допълни той.

"Ако не успеят, се дава път на втората, ако и тя не успее - на третата", каза още той в отговор на въпрос ще подаде ли оставка правителството му.

В същото време обаче той подмина въпрос как вижда изхода от създалата се политическа ситуация.

"Няма да допуснем напрежение и сблъсъци на протестите. Няма да позволя да пострада нито един протестиращ, както и нито един полицай. Българи сме и трябва да защитим всеки един човек, там има български деца!", заяви още Борисов.

По думите му на протестите има деца, които не знаят за какво тава въпрос. "Винаги съм се възхищавал на генералите, които връщат децата на майките им живи, здрави и небити", каза още той..

Борисов коментира и случката с битите хора по време на сбирката на ГЕРБ в "София тех парк". "Ако на мач на "Левски", в публиката им отидат от ЦСКА, кой е провокаторът?. Тези провокатори как да ги отстраним?. Трябва да ги блъскаме. Ние отидохме ли на "Позитано" и при Христо Иванов да провокираме. Те дойдоха с ясното съзнание да провокират", отвърна той на въпрос защо охраната не е предприела нищо срещу биячите на срещата.

Относно пожарите в региона премиерът каза: "Като слушах, останах с впечатление, че е изгоряла границата. Голяма територия. Колегите се справят прекрасно: местните власти, военните и всички, които са свършили работата си".

mediapool.bg