Кламер БГ - Новини: Христо Иванов: Контролираният вот се разпределя и към ВМРО

Христо Иванов: Контролираният вот се разпределя и към ВМРО

България

|
Нед, 14 Фев 2021г. 13:34ч.
Христо Иванов: Контролираният вот се разпределя и към ВМРО

Вече се вижда мобилизиране на клиентелските мрежи за купуване на гласове, а контролираният вот от 300 000 - 400 000 гласа вече се разпределя не само между ГЕРБ и ДПС, а и към ВМРО, коментира съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в неделя пред БНР.

"Ако искаме много хора да участват в изборите, трябва отсега публично да се лее кампания, в която да се уточнява при какви условия ще се гласува. Отсега хората трябва да бъдат информирани, че денят на изборите ще е сигурен и спокоен, няма да има опасност за здравето им. Управляващите умишлено не осведомяват гражданите, за да има страх. Борисов, Пеевски и Доган управляват през страх", каза Христо Иванов и допълни:

"Спасяването на българската демокрация изисква тези, които от 10 години са на власт - ГЕРБ, и тези, които несменяемо са в консумацията на власт от поне 20 години - ДПС, да бъдат отстранени. Властта в България трябва да бъде поставена в карантина от ГЕРБ и ДПС и патериците, които ги обслужват".

"С БСП имаме непримирими идеологически различия. Г-жа Нинова успя 30 години след края на комунистическия режим да върне Тодор Живков като символ на тази партия. Това е абсолютен скандал", продължи той.

Христо Иванов подчерта, че състоянието на прокуратурата е централен въпрос на това дали в България има законност:

"Това е фундаментален въпрос, от който започва разплитането на много други теми. Този проблем изкара хората на улицата. Проблем, от който зависи дали към нас ще има инвестиционен интерес за високоплатени работни места. Ако се реши този проблем, кражбите на милиарди ще спрат. Друга тема - наш фокус е електронното управление. Така ще може да се намали административното бреме със 70% за три години. Това е революция. Това ще доведе до избухване на икономическа, на предприемаческа, на инвестиционна активности".

Мая Манолова: Разединението на опозицията е в интерес на Борисов

"Това, че влизаме в следващия парламент, не го подлагам на съмнение. Желанието на хората за промяна е огромно", заяви от своя страна Мая Манолова от коалицията "Изправи се!Мутри вън!"

"Предизвикателството е да влезем в следващия парламент с достатъчно голяма група, която да може да наложи приоритетите... Няма да подкрепяме ГЕРБ или ДПС. Нашата цел е да бъде формирано мнозинство на почтените с общи приоритети", каза пред БНР Мая Манолова.

"Борисов има интерес от разединението на опозицията и то е възможно заради липсата на общи действия... Ако има обединение на извънпарламентарните сили, щяхме да сме мнозинство. Важно е никой да не излъже избирателите си в това с кой ще се събира", предупреди тя.

Манолова допълни, че очаква от БСП да сподели каузите на коалицията и "да върнем нормалността в България".

Управленската програма на "Изправи се!Мутри вън!" ще е готова до края на месеца:

"Обединили сме се около шест основни приоритета. Настояваме за увеличаване на доходите на българските граждани, преизчисляване на пенсиите, подкрепа за бизнеса, съдебна реформа. Искаме модерна България с модернизирана икономика, граждани с европейски доходи с достъпна и качествена здравна система".

mediapool.bg