Кламер БГ - Новини: Христо Иванов: "Като вдигнеш чаршафа отдолу винаги е Пеевски, все едно дали пише "ляво" или "дясно"

Христо Иванов: "Като вдигнеш чаршафа отдолу винаги е Пеевски, все едно дали пише "ляво" или "дясно"

България

|
Нед, 15 Окт 2017г. 23:16ч.
Христо Иванов: "Като вдигнеш чаршафа отдолу винаги е Пеевски, все едно дали пише "ляво" или "дясно"

По-опасното от измамите тип "Александър/Спас” е, че у нас има хора, които се представят за политици, за лидери на общественото мнение, целият разговор за ляво и дясно в България също е подмяна на реалността, заяви в неделя пред бТВ лидерът на "Да, България” Христо Иванов.

"В българския контекст и дясното, и лявото са от този тип измами – като понятия са толкова изхабени, че не носят особена описателна стойност. Отказваме да боравим с тях, защото смятаме, че те просто не казват нищо, а маскират реалности. Като казваш "ляво" и "дясно", това значи някакво противоречие, а, когато погледнем какво се случва в парламента, те са заедно. Като вдигнеш чаршафа отдолу винаги е Пеевски, без значение дали отгоре пише с големи букви "ляво" или "дясно", подчерта той в студиото на "120 минути".

По

повод съвместните действия на "Да, България", ДСБ, "Зелените", ДЕОС и БЗНС напоследък Иванов каза, че целта е не поредно обединение заради "организационните бюрократични действия", а работа в преследване на конкретни каузи.

"Подменяме политиката с някакви апаратни движения, които може би са интересни на някаква група хора, които се надяват с тези движения да си задвижат кариерите", отговори той на пореден въпрос за формата, в който ще бъдат преследвани тези каузи.

Според него не може да се твърди със сигурност, че общо явяване на парламентарните избори е щяло да вкара политическите сили в Народното събрание. По думите му сега трябва да се говори не просто за десница, а за цялостно демократично пространство.

Христо Иванов формира така сегашния български модел: концентрация на еднолична власт, разрушаване на независимостта на съда, ерозия на независимостта на медиите и частна собственост, която значи все по-малко.

mediapool.bg