Кламер БГ - Новини: Холограма на президента Роналд Рейгън пресъздава живота му

Холограма на президента Роналд Рейгън пресъздава живота му

Свят

|
Четв, 11 Окт 2018г. 12:36ч.
Холограма на президента Роналд Рейгън пресъздава живота му

Музеят "Роналд Рейгън", недалеч от Лос Анджелис, представи холограма на покойния американски президент, чието име носи, предаде Франс прес.

С помощта на холограмата музеят пресъздава живота и изказванията на президента Рейгън. Тя възпроизвежда с голяма точност гласа, външния вид и дори жестовете на държавния глава. Проектът по създаването на холограмата е отнел четири години работа и инвестиция от един милион долара, но резултатът е изключителен, твърдят журналисти, присъствали вчера на презентацията в президентската библиотека и музей "Роналд Рейгън".

"Ако трябва да съм честна, усещането е разтърсващо", заяви пред Франс прес Джоан Дрейк, работила в Белия дом във втория мандат на Рейгън и по-късно съпътствала го до смъртта му като негов говорител и помощник.

"Имах усещането, че съм до самия него", каза Джон Хюбуш, близък на покойния президент и ръководител на музея и фондацията "Роналд Рейгън".

Създадена с помощта на високите технологии, холограмата на Рейгън е триизмерна и се гледа без специални очила или други приспособления.

Холограмата е изработена с помощта на актьор с телосложение, сходно на това на Рейгън. За възпроизвеждане на лицето на президента са били използвани силиконови модели, а гласът е от автентични записи на негови изказвания.

"Докато в продължение на две години работех по проекта, имах желание да отида и да го докосна", казва с усмивка Джоан Дрейк.

mediapool.bg