Кламер БГ - Новини: Хиляди от емблематичните английски телефонни кабини са станали дефибрилатори

Хиляди от емблематичните английски телефонни кабини са станали дефибрилатори

Свят

|
Пон, 15 Март 2021г. 19:15ч.
Хиляди от емблематичните английски телефонни кабини са станали дефибрилатори

Хиляди от емблематичните червени телефонни кабини на Великобритания са преустроени в дефибрилатори, галерии или исторически павилиони. Това съобщи в понеделник телекомуникационният оператор Би Ти (BT), цитиран от ДПА.

От 2008 г. над 6600 телефонни кабини са били "осиновени" по специална програма. Гражданите могат да платят 1 лира (1,39 долара) за кабина и получават правото да я преустроят за различна цел.

Все още има 4000 телефонни кабини, очакващи "осиновители", допълва телекомът.

Повечето хора вече използват мобилни телефони, което доведе до огромен спад в броя на обажданията от платени телефони, отбелязва говорител на Би Ти.

Благотворителна организация работи заедно с телекомуникационната компания и местни власти, за да инсталира в бившите телефонни кабини дефибрилатори, например в Патрик Бромптън - село в Северен Йоркшир, Англия.

Не искаме да се откажем от червената си телефонна кабина. Никой вече не използва платени телефони, но те изглеждат доста емблематично, особено в селски области като нашата. Затова искаме да я задържим от гледна точка на историческото наследство, споделя Брайън Уайтхед от общинския съвет.

mediapool.bg