Кламер БГ - Новини: Хазартен бос е застрелян в автомобил в Слънчев бряг

Хазартен бос е застрелян в автомобил в Слънчев бряг

България

|
Нед, 03 Юни 2018г. 12:10ч.
Хазартен бос е застрелян в автомобил в Слънчев бряг

Мъж е бил застрелян в автомобил в Слънчев бряг през нощта срещу неделя. Става дума за собственика на редица игрални зали за хазарт по Черноморието - Коста Николов - Миджурина.

55-годишният мъж е застрелян в лек автомобил "Мерцедес" със софийска регистрация, паркиран пред хотел "Бахами резиденс".

В колата е имало и млада жена на 22 години, която е ранена тежко в главата. Тя е била извадена жива и е настанена в кома в бургаската болница. Състоянието й е тежко и е с опасност за живота. Тя е с входна рана през лявото слепоочие. Снощи е била оперирана от екип неврохирурзи в УМБАЛ-Бургас.

В автомобила е имало още двама мъже на задната седалка, които са преки очевидци на стрелбата, но те не са пострадали.

Аутопсията ще установява колко куршума са били изстреляни в бизнесмена.

Стрелбата към 21 ч. в събота е открита вътре в колата от друг автомобил.

Убиецът на бизнесмена е задържан, съобщи в неделя сутринта на брифинг пред сградата на Районното управление в Несебър главният комисар на МВР Младен Маринов. Според БНР името му е Михаил Станчев.

Арестът на извършителя е станал към 2 часа тази нощ.

Той е на 37 години и се е опитал да премине границата през ГКПП- Лесово, съобщи още комисар Маринов пред журналисти. По думите му предстои да се изясни връзката между застреляния бизнесмен и ранената жена.

Извършват се разпити и огледи на мястото за изясняване на случая.

На място през нощта пристигнаха административният ръководител на окръжната прокуратура Георги Чинев и директорът на бургаската болница комисар Калоян Калоянов.

Окръжна прокуратура - Бургас ще повдигне обвинения за убийство и опит за убийство срещу 37-годишния мъж, задържан за убийството, съобщи в неделя сутринта Георги Чинев. По думите му държавното обвинение ще иска постоянен арест за извършителя.

Убийството е извършено със законен пистолет. Убиецът го е притежавал във връзка с работата си. Имал е чисто криминално минало.

Престъплението е извършено хладнокръвно и с особена жестокост. Работи се и по версията за ревност и неизяснени лични отношения, които са довели до тежкото престъпление.

Първоначалните експертизи сочат, че 37-годишният мъж първо е стрелял срещу бизнесмена, след това срещу младата жена.

Убитият Коста Миждурин от Нова Загора е собственик на игрални зали в Слънчев бряг. Засега първоначалните версии не сочат убиството да е свързано с бизнеса му.

mediapool.bg